Lid zijn van een sport- of cultuurvereniging is voor ieder kind belangrijk. Kinderen komen hierdoor in contact met andere kinderen, een nieuw sociale omgeving en maken kennis met regels en omgangsvormen. In Alkmaar is dit mogelijk voor ieder kind. Ongeacht de financiële situatie thuis. Er zijn namelijk verschillende regelingen om kinderen (waarvan de ouders een minimuminkomen hebben) te helpen om mee te kunnen doen op sport- en cultuurgebied.

AlkmaarPas

Hebben jij en je kind(eren) een gratis Alkmaar Pas gekregen? Hieraan zitten tegoeden gekoppeld, zoals een tegoed om contributie van een sport- en cultuurvereniging te betalen. Je kunt met deze AlkmaarPas naar de sport- of cultuurvereniging gaan en het tegoed af laten boeken. In alkmaar zijn alle verenigingen hierbijaangesloten.

Naast dit tegoed staat er ook een tegoed op de AlkmaarPas om de ouderbijdrage van school te betalen, staat er een shoptegoed op voor bijvoorbeeld schoolspuillen en een tegoed om leuke dingen mee te doen, zoals een bioscoopbezoek.

Alkmaarpas | Home

Jeugdsport – en Cultuurfonds

Als de AlkmaarPas-bugetten niet toereikend zijn, kan er een aanvraag worden ingediend bij het Jeugdsport- en Cultuurfonds. Via dit fonds kunnen de extra kosten voor de contributie/lesgeld maar ook voor kleding en materialen betaald worden.

Een aanvraag gaat via een intermediair. Dit is iemand die betrokken is bij jouw kind of gezin. Zoals bijvoorbeeld een leerkracht van school. een schuldhulpverlener of iemand van jeugdzorg. Kom je er niet uit, vraag dan advies via info@alkmaarpas.nl. Zij helpen je graag verder.

Home | Jeugdfonds Sport & Cultuur (jeugdfondssportencultuur.nl)

Stichting Leergeld Alkmaar

Bij Stichting Leergeld kan een aanvraag gedaan worden voor bijvoorbeeld fiets of laptop. Dit kun je als ouders zelf doen via leergeld.nl. Zij kunnen ook intermediair zijn voor een aanvraag bij het Jeugdfonds.

Stichting Leergeld Alkmaar | Startpagina