RID

Het RID is specialist in onderzoek naar en behandeling van dyslexie en dyscalculie. Kwaliteit hebben we hoog in het vaandel staan. We hebben dan ook wetenschappelijk aangetoonde behandelresultaten en een gemiddelde cliëntbeoordeling van een 8,5. Hier zijn wij erg trots op!

Naast dyslexie- en dyscalculiezorg biedt het RID korte spellingcursussen (werkwoordspelling, interpunctie, nieuwe spelling) en een begrijpend lezen cursus. De dyslexiebehandeling van het RID heet CODE. CODE richt zich eerst op de basisprocessen van het lezen en spellen: de klankvaardigheden en de letter-klankkoppelingen. Kinderen worden getraind om klanken snel en nauwkeurig aan letter(combinaties) te koppelen. Daarna worden op klank gebaseerde spellingregels behandeld, waarbij zij ook de klankvaardigheden blijven oefenen. Wij proberen het oefenen zo leuk mogelijk te maken. Cliënten oefenen onder andere met een computerprogramma waarin zij verschillende ‘werelden’ doorlopen. In deze ‘werelden’ oefenen zij spelenderwijs met lezen en spellen.

Voor kinderen met dyslexie is het erg prettig als de dyslexiebehandeling op school of een behandellocatie in de buurt kan plaatsvinden omdat zij zo minder lestijd missen. Op De Cilinder behandelt Laura Woudstra op woensdagmiddag.

Als u vragen heeft over dyslexie of dyscalculie heeft, dan kunt u op bovenstaande dagen altijd bij ons aankloppen. Natuurlijk kunt u ons ook bereiken op het volgende nummer: 072-8508130 (nummer RID Alkmaar).

Home - RID - Taal Rekenen