Kinderfysiotherapie ‘Groups for Balance’

Kinderfysiotherapie biedt hulp aan kinderen, die problemen hebben met hun fijne- als grove motoriek en mogelijk ook zintuiglijke verwerking.

Kathelijne Keizer werk al geruime tijd op de verschillende basisscholen in Alkmaar als kinderfysiotherapeut. Zij beschikt over specifieke kennis over de ontwikkelingen van kinderen en heeft vaardigheden om kinderen (en ouders) te begeleiden naar optimaal functioneren.

Voorbeelden van therapie zijn:

  • motorische ontwikkelingsachterstand, niet kunnen hinkelen, huppelen, klimmen, bal vangen etc.
  • aangeboren afwijkingen die de motoriek beïnvloeden
  • kleuters die opvallen op school bij 'de werkjes' zoals bij knippen, prikken, kleuren.
  • kinderen met schrijfproblemen, letters zijn slecht leesbaar, spiegelen van letters of moeite met schrijven binnen de lijntjes.
  • sensomotorische problematiek (zgn. zintuiglijk / prikkelverwerking)
  • houdingsafwijkingen

Wanneer u zich zorgen maakt over de motorische en/of zintuiglijke ontwikkeling van uw kind, kunt u met uw vragen terecht bij de kinderfysiotherapeut. U kunt haar telefonisch, via email of persoonlijk aanspreken. Kathelijne is dinsdagochtend aanwezig op De Cilinder. Ze werkt op verwijzing van de huisarts of specialist en wil graag regelmatig contact met ouders.

De eerste 18 behandelingen, voor kinderfysiotherapie worden vergoed vanuit de basisverzekering. Mochten er meer behandelingen nodig zijn dan wordt dit vergoed uit uw aanvullende verzekering. Er is geen eigen bijdrage voor kinderen onder 18 jaar.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website, www.groupsforbalance.nl
Kathelijne Keizer
Telefoon: 06 39 19 76 98
E-mail: k.keizer@groupsforbalance.nl